Många har ett syrum, eller en verkstad, i bostaden. Men det är färre som har ett scraprum, även bland de som är riktigt hängivna scrapbookers.

Färg och färgpennorJu mindre röra, desto mer effektivt kan man arbeta. Att veta var man har sina verktyg och sitt material gör att arbetet går snabbare, och resultatet blir bättre. Det gäller vare sig man syr, snickrar eller scrapar, och därför är drömmen att ha ett rum som man kan inreda för sin hobby. Tänk att ha ett arbetsbord som inte används till något annat, där man kan låta sina projekt ligga så länge som man arbetar med dem, och där de inte blandas upp med räkningar, barnens leksaker och annat som har en tendens att samlas på ett köksbord.

Har man inte möjlighet att inreda ett helt scraprum kan man kanske göra om en del av ett rum till en scraphörna. Vanligen blir detta i sovrummet eller vardagsrummet, men eftersom alla bostäder är olika kan det mycket väl finnas ett annat rum som passar.

Möbler och förvaring

Vad ska man ha i sitt scraprum eller sin scraphörna? Ett arbetsbord är självklart, och för detta kan man använda många olika typer av bord. Det kan vara ett skrivbord, ett ritbord, ett gammalt matbord eller något annat bord. Har man ont om plats kan man välja en bordkombination med hylla, det finns på många möbelvaruhus. Ett annat alternativ är att montera en utfällbar bordsskiva på väggen, som kan fällas upp när behovet finns.

Förutom ett arbetsbord handlar ett bra scraprum om förvaring, förvaring och förvaring. Hyllor, hurtsar, lådor och andra typer av förvaring är a och o. Tänk på att ju mer som kan förvaras i stängda lådor eller skåp, desto mindre behöver man damma. Har man bara öppna hyllor kan man köpa till lådor med lock, det finns billiga papplådor i många affärer.