Något som har fått ett rejält uppsving under coronapandemin är folks brevväxling. Alltfler skickar brev till människor i riskgrupper eller bara för att man har lite tid över hemma till att pyssla och pynta sina brev och kuvert. Skriv ut några fina bilder från Instagram, beställ hem fina kuvert och piffa till dem med fina klistermärken. Att få ett brev som det lagts mycket kärlek på är alltid kul! 

Kuvert kommer i många olika former och färger, och vill du göra det extra piffigt ska du se till att sätta dit fina klistermärken. Men kom ihåg att spara lite energi och kärlek till innehållet! Här kommer vi med tips på vad du kan skicka med i ditt brev.

Kuvert fylld med fina kort

Något som börjar bli alltmer populärt att brevväxla med är att skicka olika polaroidbilder till varandra och dela med sig av varandras upptåg ungefär på samma sätt som vi redan gör på sociala medier. Men blir det inte lite extra värdefullt när vi sen kan spara bilderna och sätta in dem i ett fint album? Ett roligt sätt kan vara att fota några delar av sin dag – eller hitta på roliga teman som ni tar kort på och delar med varandra i fina kuvert som ni skickar till varandra.

Starta en brevväxlingsklubb

Det har blivit rejält populärt med att brevväxla i klubbar. Läs om Snigelpostklubben och deras roliga och kreativa sätt att brevväxla med varandra på. Spara de gamla breven i prydliga lådor och låt generationer efter dig få ta del av dina galna upptåg och kreativa skriverier med dina vänner.

Posta julkort

Var ute i god tid med att pyssla ihop snygga och fina julkort. Kanske är det dags att ta det där studiofotona på familjen och skicka i piffiga kuvert till alla nära och kära? Få inspiration här!

Här kommer fler tips på vad du kan pyssla ihop och posta i ditt kuvert!

  • Glittriga lövgirlanger som i den här artiklen i Veckorevyn.
  • Personliga vantar
  • Egenskrivna dikter

Vad du än postar i ditt kuvert blir det en riktigt fin hälsning både för den som sitter hemma isolerad eller den som du träffar varje dag!