Eftersom smycken ofta är en mycket uppskattad present, är det inte konstigt att det är ett presenttips som verkar stå sig starkt genom åren. Men med alla personliga presenter som finns idag, så undrar du kanske om det känns lika personligt? Om du tar hänsyn till presentmottagarens personliga stil så blir det väl en ytterst personlig present? Därutöver finns det fler tips på hur du slår in presenten om du vill att det ska kännas extra personligt ända ut i inslagningsdetaljerna.

Om du väljer att köpa örhängen hos https://www.efvaattling.com/sv/produkter/orhangen/ hittar du allt från diskreta örhängen till sådana som verkligen drar blickarna åt sig. Det är därför inte svårt att hitta något oavsett presentmottagarens stil, det är kanske snarare svårare att välja bland ett så stort utbud. Men med lite förundersökningar om vännens stil kan du med stor säkerhet hitta exklusiva örhängen som passar just hens stil.

Undersök vilken stil som passar

Vilka smycken man bär beror till allra största grad på ens personliga stil, och för att öka chanserna till att du hittar rätt örhängen kan du därför behöva ta en titt på kompisens nuvarande smycken och stil i allmänhet. Om du börjar med lite detektivarbete ett tag innan födelsedagen eller julafton, så kanske du till och med kan gå under radarn med frågor om vad kompisen tycker om. Genom att titta på kompisens stil i allmänhet får du reda på om stilen är diskret eller storslagen, färgglad eller neutral, lekfull eller strikt och så vidare. Så om kompisen inte använder så många smycken kan det vara stilen som helhet som ger dig de ledtrådar du behöver för att hitta rätt smycke. Om kompisen däremot brukar använda mycket smycken, kan ditt undersökningsarbete göras ännu enklare. En del följer stenhårt gamla moderegler som att inte blanda ädelmetaller medan många andra gärna mixar.

Titta efter följande ledtrådar på presentmottagarens befintliga smycken:

  • Mest använda ädelmetall?
  • Blandade ädelmetaller eller alltid samma?
  • Små eller stora smycken?

Olika ädelmetaller behöver olika skötsel och rengöring, vilket också kan upplevas som för- eller nackdelar.

Presenter med kvalitet

Kvalitativa smycken eller andra presenter kan också kännas lite lyxigare för mottagaren då vi är många som kanske inte alltid unnar oss själva sådant i vardagen. Därför kanske du inte ska låta dig avskräckas helt om kompisen inte brukar bära smycken. Även de som inte brukar använda smycken till vardags kan tycka om att klä upp sig lite finare vid speciella tillfällen, och då ta på sig ett smycke eller två. Därför kan fina örhängen eller andra smycken komma väl till användning även bland dem som inte använder eller förnyar sina smycken särskilt ofta.

Skapa en personlig inslagning

Det finns oändligt många uppslag att få om du söker på tips om hur du kan slå in presenter med dekorationer eller i olika stilar. En fin dikt utanpå eller rim om presenten kan också få inslagningen att kännas extra personlig. Varför inte passa på att skriva en liten text om vad presentmottagaren betyder för dig? Det kan nästan få det att kännas som två gåvor i en.

Så visst kan smycken vara både exklusiva och personliga, i synnerhet om du tar dig tid och undersöker presentmottagarens stil. Då ökar även chanserna till att du hittar rätt örhängen att ge bort.