Snart är det halloween! Och vad passar då bättre än att pyssla med hela familjen. Med saker du har hemma och annat material som du kan få tag i billigt kan du pyssla massor. Skapa allt från läskiga spöken i trädgården till söta spökgirlanger att hänga inomhus.

Ta en titt på vad du har hemma och använd till pynt och handla dina tyger till pysslet från https://www.skapamer.se/tyger redan nu. Förbered dig för massor av kreativitet som hela familjen bara kommer att älska. Här ger vi tips på enkla och roliga pysseltips som kommer passa perfekt som pynt.

Läskiga spöken i trädgården

För att göra det lite extra spännande för de som går bus eller godis eller bara för att skrämma grannarna lite så kan du skapa egna stora spöken att hänga upp i träden, något som det tipsas om i Expressen. Det är inte speciellt svårt, och resultatet blir läskigare än du tror. Till det behöver du tyg av något slag, gamla gardiner fungerar utmärkt. Börja med att göra ett huvud av tidningspapper och en påse. Skrynkla ihop så mycket du kan till en boll och lägg i en plastpåse. Fortsätt tills det blivit storleken av ett huvud ungefär. Fäst en gammal galge som axlar. Över galgen hänger du sedan tyg som blir till spökets kropp. Lägg sedan ett tunt lager tyg över huvudet och klipp till slarviga remsor längst ner. Färg allt på plats med lim och tråd och häng sedan upp ditt spöke i ett träd för att se hur den blåser i vinden och skrämmer slag på förbipasserande.

Snällare halloweenpyssel

Vill du skapa lite snällare halloweenpyssel finns det massor att göra. Med toarullar kan du till exempel skapa fladdermöss att fylla med halloweengodis. Du kan även dekorera blockljus med röd färg som blod och knappnålar, något som du kan läsa mer om i MetroMode. Eller så kan du skapa söta spökgirlanger. Till det behöver du:

  • Vitt tyg
  • Träkulor
  • Sax
  • Vit tråd
  • Lim
  • Ögon

För att göra spöken slipper du en fyrkant vitt tyg och lägger träkulan mitt i. Slut om med tråd under kulan. Klistra fast ögon och bind fast på ett långt snöre. Fortsätt tills du har en hel girlang.

Pyssla till halloweenfesten

Om du ska ha en halloweenfest för barnen så kan ni även pyssla till den. Baka spökkakor, pyssla ihop ljuslyktor och gör läskiga fingrar av mandelmassa, läs om fler saker du kan hitta på här.