Står du årligen i valet och kvalet över hur du ska pynta julgranen eller har du kanske tröttnat på de klassiska pyntet och vill ha en gran som känns personlig och unik? Förr pyntades granen så traditionellt som det bara gick, men idag har julgranen fått stå i starkare strålkastarljus än någonsin. Människor lägger ner väldigt mycket tid på att skapa så snygga och dekorativa julgranar som möjligt och med dessa smarta tips kommer du också lyckas!

julgranspyntDet finns många sätt att gå tillväga för den som vill pynta sin gran riktigt snyggt. Butikshyllorna fylls varje år till bredden med härliga juldekorationer och i de flesta fall så börjar julpynt redan säljas i oktober. Du kan naturligtvis själv välja om du vill använda dig av färdigköpt pynt från affären eller om du vill göra ditt eget. Att pyssla ditt eget julgranspynt är inte bara roligt, du får även till en julgran som ingen annan kan liknas med. Men vad behövs då för att skapa en riktigt häftig gran? Här nedan kan du få riktigt roliga och bra idéer att använda till jul.

Annorlunda julgranspynt – Tips!

Att handla julgranspynt på nätet är idag ingen konst och det finns mängder med butiker att välja mellan. Julgranspynt online är det bästa och snabbaste sättet för den som vill hitta nya prydnader till trädet. Det är inte ovanligt att tro att julgranen måste vara traditionell och klassisk, men här finns inga begränsningar på vad du kan skapa.

  • Vik din egen julstjärna till fönstret eller toppen av granen
  • Pynta granen med en hemmagjord girlang av popcorn
  • Använd dig av vackra tygblommor istället för klassiska kulor
  • Gå ut i skogen och plocka kottar. Måla sedan dessa och häng i granen
  • Få saker är lika vackra som hemmagjorda pepparkakor med glasyr i julgranen. Det lucktar gott också!

 

Julpynt – mer än bara granen

julpyntJulpynt är något som troligtvis inte bara kommer sitta i din gran, utan som kommer att pryda hela ditt hem. När julen står utanför dörren är det många som vill ha det lika extra mysigt hemma och då är julpynt det tveklöst bästa alternativet. Även här har du stora möjligheter att skapa ditt alldeles egna pynt. På internet kan du till exempel hitta guider på hur du viker vackra julstjärnor eller hur du skapar din egna (och unika) adventsljusstake. Har du barn kan det vara roligt att pyssla tillsammans. Barn har mycket fantasi och kan komma på idéer och förslag när din egen fantasi tryter.

För att kunna pyssla och skapa julpynt behöver du se till att du har rätt material. Besök en hobbyaffär eller bokhandel och införskaffa dig fina papper, glittriga stenar, glitterlim och annat som du kan tänkas behöva. Ju mer material som du har att jobba med, desto roligare kommer det också att bli. Bestämmer du dig till exempel för att skapa popcorns-girlangen så kan du dessutom njuta av lite snacks under tiden du pysslar. Ät bara inte upp för många om du ska ha något att hänga i granen sen!