När det är dags för lite förnyad inredning därhemma är det många av oss som blir lite stela. Vad matchar egentligen till vad, och hur ska jag göra för att få till den där känslan jag är ute efter? Här kommer vi med de bästa tipsen för dig som vill förnya sovrumsinredningen med mysiga överkast, kuddar och lampor.  

När du ska inreda ditt rum med nya textilier och inredningsdetaljer är det viktigt att först komma underfund med vilken känsla du är ute efter. Idag är det väldigt populärt med den där mysiga hotellkänslan: pressade lakan, varma textiler, tunga gardiner som dämpar ljud och ljus. Bäddning i den här inredningsstilen är A och O, och rätt överkast här blir viktigt för att det ska bli rätt. Du kan spana in Nolhaga hems ruskigt fina utbud här: https://www.nolhagahem.se/sv/articles/9/overkast

Så bäddar du som på hotell med överkast

Att göra en riktig ”hotellbäddning” är inte så svårt som du kanske tror. Det hela handlar om att inte ha omaka par i kuddar och att alla textilierna matchar och har ungefär liknande material och färg. Börja med att pressa lakanen hårt – varje gång du bäddar. Sedan lägger du en rad av kuddar och breder ut överkastet. Här kan du stoppa in överkastet under madrassen eller låta det hänga fritt, men då är det viktigt att det hänger ut lika mycket på båda sidorna.

Placera sedan bäddkuddarna på de undre kuddarna och skapa som en ”kuddvägg” som ser symmetrisk och korrekt ut. För den perfekta hotellkänslan är det bra om du har en sänggavel bakom sängen och två likadana nattduksbord (här fungerar tyvärr inte omaka loppisfynd!). Ha ett doftljus eller en doftsticka bredvid, någon okräsen suckulent som inte behöver vattnas så ofta och kanske en bok vid sidan av sängen. Voìla!

När det kommer till inredningstrender för i år är det här som gäller:

  • Bjärta färger som rött, orange eller klarblå
  • Rislampor som i den här artikeln
  • Naturmaterial som du kan inspireras av i Elle
  • Jordnära detaljer så som keramikfärger och liknande