Det finns många som skapar och säljer sakerna de skapar via hemsidor online, och för att kunderna som köper sakerna ska få hem sina prylar i bra skick krävs det att du skickar sakerna säkert. Här är några tips på hur du fixar rätt sorts emballage för rätt sorts saker.

Du som kreatör kanske har funderat på att börja sälja dina alster online, men för att det du skapat ska komma fram säkert till dina kunder krävs att du skickar dem inslaget på rätt sätt. Ett tips är att köpa hem både bubbelplast och snyggt silkespapper tillsammans med kartonger i olika storlekar för att kunna slå in produkterna både säkert och fint vilket ger kunden ett mervärde. Några som till exempel satsat rejält på just bra inslagna paket är hudvårdsföretaget Skincity som nyligen utnämndes till årets digitala handel mycket tack vare deras stora fokus på kundupplevelsen. Men ska du bli framgångsrik och locka fler till att köpa dina produkter behöver du även ha koll på hur en bra e-handel fungerar.

Så startar du e-handel

När du ska sälja varor online blir du i princip en e-handlare och då finns det några saker att tänka på. Till exempel dessa tips har tidningen Driva-eget delat med sig av:

  • Skapa en affärsplan – definiera vad det är du vill åstadkomma med din e-handel och pinpointa ut vad det är som gör dig unik jämfört med dina konkurrenter, och då även definiera vilka som kan tänka vara dina konkurrenter.
  • Har du rätt plattform? – något som är väldigt viktigt är att ha en didgital sajt som är kompatibel med allt som en webbshop behöver, till exempel en som är tillräckligt stor för att hantera mängder av produkter utan att hänga sig men om du bara ska sälja DIY-prylar så räcker det gott och väl med en mindre plattform till att börja med.
  • Erbjud alltid säker betalning – i stället för att be dina kunder sätta in pengar på ditt konto direkt är det bra att ha en vanlig betallösning, till exempel Payson eller Klarna.
  • Gör så kunden känner sig trygg – även om din e-handel bara består av dig och dina produkter är det viktigt att dina kunder känner att det går att lite på dig och din sajt, skriv alltid ut kontaktuppgifter så se kan nå dig om de behöver din hjälp eller har några frågor.
  • Erbjud säkra leveranser – det går utmärkt att skicka paket med vanliga posten, även om de fått en hel del kritik den senaste tiden på grund av sena eller uteblivna leverenaser, så med det sagt är det alltid ett plus om du börjar samarbeta med en leveranspartner. I alla fall när du börjat sälja fler än bara några få några produkter per månad och innan dess behöver du bara fokusera på att skicka väl packade paket så att inget paket skadas under frakten från dig till kunden.