Tillverkar du dina egna saker som till exempelvis armband eller halsband? I så fall skulle du kunna tjäna lite extra pengar genom att sälja dem på egen hand. Du behöver inte starta ett eget företag för att göra detta, utan det finns flera andra sätt.

Det första du måste fundera över är vilken typ av plattform du vill använda för att sälja dina prylar. Idag kan vem som helst snabbt och enkelt starta upp ett Instagramkonto där du kan lägga ut bilder på det du vill sälja. Du kan då nå potentiella köpare över hela världen och de kan kontakta dig direkt via appen. Det är både enkelt och smidigt.

Glöm inte att fakturera

Om du vill sälja dina egna saker måste du självfallet betala skatt på detta precis som för vilken inkomst som helst. Vill du inte starta en enskild firma och ta dig an alla åtaganden som kommer med det finns en annan lösning. Du kan använda dig av ett faktureringsbolag där du skapar fakturor och skickar till kunden. Bolaget ser till att du betalar in rätt skatt till Skatteverket och du får endast in förtjänsten på ditt konto – skattat och klart! Då kan du ägna mer tid åt att utveckla dina produkter och hitta nya kunder.

Starta upp en egen hemsida

Att ha en egen hemsida är också ett bra sätt att sälja dina produkter. Idag behöver du inte ha några större IT-kunskaper för att bygga en hemsida då det finns program med mallar du kan använda dig av. Ett av de kändaste är WordPress. Du kan antingen använda din hemsida i kombination med sociala medier eller enbart köra på sajten. Se till att sajten ger ett seriöst intryck och att det finns kontaktuppgifter till dig ifall något skulle hända. Fundera även på hur du smidigast fraktar varorna till kunderna för att öka kundnöjdheten. Som du säkerligen redan vet är det viktigt med bra recensioner och nöjda kunder om du vill kunna öka försäljningen på sikt. Det beror förstås också på dig själv och vad du har för mål med din framtida försäljning.