Att skapa en personlig minnesbok eller en bok som inspirerar till att uppnå mål i livet är en enkel och trevlig hobby. Scrapbooking är både kreativt och avslappnande.

Har du barn, husdjur eller vill dokumentera ett bröllop eller en annan viktig händelse i ditt liv passar en personlig scrapbook perfekt. Genom att köpa en vacker bok med tomma vita blad kan du fylla sidorna med dina personliga kreationer och anteckningar. Beställ en bok med ditt eget personliga tryck på omslaget och börja sedan skapa innehållet på egen hand. Hos Calligraphen kan du beställa personliga trycksaker som gästböcker, inbjudningskort och servetter med personliga tryck.

Skapa en scrapbook och annat personligt pyssel

Känslan av att ha skapat en gåva eller en fin scrapbook med fina minnen ger glädje och stolthet. En scrapbook kan användas till att dokumentera barnens uppväxt från BB till studenten. Klistra in fina fotografier, en hårlock, en snäcka från ett härligt semesterminne o.s.v. Skriv gärna några korta rader med tänkvärda ord och lägg till datum och namn för att inte glömma när något inträffade.

En scrapbook är också perfekt för att skapa minnen från ett dop, bröllop, långresa eller en husrenovering. Att drömma sig tillbaka i soffan flera år senare och minnas resan genom Europa eller Asien eller att titta på bilderna från kaoset som rådde under året med byggdamm skapar perspektiv på livet.

Ytterligare ett sätt att använda en scrapbook på är att sätta upp målbilder för en framtida dröm. Kanske vill du ha råd att köpa ett fint hus eller komma i toppform? Kanske vill du ha råd med en resa på flera månader till Nord- och Sydamerika? Oavsett vilka mål du har visar forskning att de som lyckas med sina mål är de som har en tydlig målbild. För att tydliggöra målbilden gäller det att göra den konkret och vad passar väl då bättre än en personlig bok med bilder på det du vill uppnå. Om du vill gå ner i vikt klistrar du in bilder på inspirerande personer som lyckats med en viktnedgång. Du kan även ta med en bild på ett plagg som du vill bära när du nått din drömvikt.

En scrapbook kan användas för att :

  • Samla minnen från barnens uppväxt.
  • Skapa ett personligt minne från bröllop och andra fester.
  • Samla peppande bilder för att uppnå en dröm.